Zelfs met Facebook kan je extra bijverdienen! Er zijn zelfs meerdere methodes hoe je met Facebook geld kan verdienen. We leggen je een aantal methodes uit waar je geen technische kennis voor nodig hebt, iedereen kan het doen zolang er maar motivatie is!

Extra bijverdienen met Facebookpagina’s

Ken je die Facebookpagina’s die meerdere keren per dag leuke plaatjes posten? Een van de bekendste is 9gag. Met miljoenen volgers hebben zij een enorm bereik. En ja, ze verdienen hier ook geld mee. Wil je weten hoe? Lees dan verder.

Allereerst ga je een Facebookpagina maken. Dit is geen persoonlijke profielpagina maar een fanpagina waar mensen je ‘liken’ in plaats van vrienden worden. Het belangrijkste is om zoveel mogelijk likes te krijgen. Hoe doe je dit? Plaats meerdere keren per dag leuke plaatjes, filmpjes of feitjes. Het allerbeste is om deze afbeeldingen zelf te maken. Vooral actuele nieuwsgrappen doen het goed. Hiervoor hoef je geen Photoshop talent te zien, neem gewoon een leuke afbeelding en zet er tekst overheen, dit kan zelfs in Paint. Je mag ook wel bestaande plaatjes posten maar dat doen natuurlijk al veel sites. Of je zou ervoor moeten kiezen om bijvoorbeeld een pagina te beginnen met fashion inspiratie, dan kan je natuurlijk wel bestaande afbeeldingen gebruiken.

Heb je likes? Dat is mooi! Zorg ervoor dat het er nog veel meer worden, want nu ga je geld verdienen. Hoe? Er zijn bedrijven die heel veel geld betalen als jij een statusupdate, advertentie of link van het bedrijf post in een bericht. Op deze manier kan het bedrijf dus heel veel mensen bereiken. Je kan dit natuurlijk ook een beetje leuk verpakken. Hoe dichter je bij de doelgroep zit, hoe beter een bedrijf je betaalt. Je zou dus ook een pagina kunnen oprichten met alleen maar deel&win acties, veel bedrijven hebben interesse om daaraan mee te doen.

Uiteindelijk zou je ook de complete pagina kunnen verkopen. Je kan daar in een keer een heel mooi bedrag voor krijgen, maar dat is natuurlijk afhankelijk van het aantal volgers op je pagina en hoe actief je ermee bezig bent.

Extra bijverdienen met affiliate links in je Facebook posts

Wil je liever geen adverteerders zoeken? Dan kan je met je fanpagina ook makkelijk verdienen met affiliatelinks. Maar wat zijn affiliatielinks precies? Dit zijn links naar producten, diensten of websites van bedrijven. Ze werken op commissiebasis; dit houdt dus in dat jij per verkocht artikel een percentage krijgt van de verkoop. Het is afhankelijk van de campagne wat de exacte voorwaarden zijn, bij sommige bedrijven hoef je slechts een klik te genereren in plaats van een verkoop maar hier krijg je over het algemeen minder voor betaald.

Een website waar je bedrijven vindt die jouw willen betalen voor de verkopen is Daisycon.

Wil jij meer lezen over affiliate marketing?

Facebook advertenties

Facebook heeft een systeem waarmee je op Facebook kan adverteren. Dit kan bijvoorbeeld aan de zijkant of in het nieuwsoverzicht. Dit systeem kan je dus ook weer gebruiken door er affiliate links in te plaatsen. Bij Facebook betaal je per klik. Dit heet Pay Per Click. Het is nu belangrijk goed in de gaten te houden dat je meer verdient aan de commissies van de affiliatie dan dat je betaalt aan advertentiekosten. Aan dit verdienmodel zit dus een risico vast, maar als je het goed doet kan je er veel mee verdienen.

Een voorbeeldje:
Hoe specifieker je de doelgroep instelt op Facebook, hoe duurder een klik is maar hoe groter het conversiepercentage zal zijn (dit is het percentage wat een aankoop zal doen, je hebt je doelgroep heel specifiek gemaakt dus het aanbod is ook veel relevanter). Mocht zo een klik nu € 0,20 kosten en 100 mensen klikken op die link, dan moet je aan Facebook € 20 advertentiekosten betalen. Maar wanneer nu 10 van die mensen een aankoop doen en je zou hier € 150 commissie over krijgen dan heb je dus € 130 winst gemaakt!