Net zoals je met Facebook extra bij kunt verdienen kan dit ook met Twitter. Het is wel handig als je al een beetje bekend bent met het platform. Ook hier heb je geen technische kennis nodig, alleen motivatie!

Twitter in een notendop: twitteren is heel simpel. Je hebt een profiel waar je berichtjes op kan plaatsen. mensen kunnen je profiel volgen zodat je berichtjes bij hun in het nieuwsoverzicht terecht komen. Twitter is geheel gratis. Heb je nog geen account? Maak er eentje aan en begin met een paar berichtjes. Je kan ook mensen gaan volgen, grote kans dat ze je terug volgen!

Je hebt vast al eens van hashtags gehoord. Dit zijn woorden waar je het hekje voor typt: #ditiseenhashtag. Wanneer mensen op het woord zoeken wat je achter het hekje getypt hebt zien ze jouw berichtje ertussen staan.

Het belangrijkste nu is dus om veel volgers te krijgen. Post interessant nieuws, dus niet wat je op dit moment bent het doen want dat is voor andere mensen niet zo interessant. Plaats een leuk feitje, of post alleen nieuwtjes over een bepaald thema zoals fotografie.

Geld verdienen met Twitter

Als je weet hoe Twitter in elkaar steekt, kan je aan de slag.Denk eerst even na wat voor profiel je op wilt gaan zetten en waar je veel over te melden hebt.Ben je goed in grappen vertellen? Maar dan een moppen-profiel waar mensen dagelijks jouw moppen kunnen lezen. Motorcrossfan? Maak dan een pagina met nieuws over races, nieuwe modellen, bescherming etc. Als het maar interessant is voor je doelgroep!

Nu je volgers hebt komt het leukste deel; het geld verdienen aan Twitter. In principe zijn dit dezelfde methodes als geld verdienen met Facebook. Zo kan je voor bedrijven gesponsorde tweets versturen. Bedrijven betalen jouw vanwege je bereik aan volgers. De andere methode is affiliate marketing. Dit zijn links naar producten, diensten of websites van bedrijven. Jij krijgt per verkocht product of dienst een percentage van de verkoopwaarde. Sommige affiliatebedrijven betalen per klik in plaats van per verkoop. Een website waar je bedrijven vindt die jouw willen betalen voor de verkopen is Daisycon.