Thuis als ontwerper aan de slag!

Ben jij een beetje handig met computers? Denk dan eens na om mee te doen aan ontwerpwedstrijden. Je kan dan ontwerpen voor geld. Je kan logo’s ontwerpen op de computer en deze bij een wedstrijd indienen, als de opdrachtgever jouw design het mooiste vindt verdien je geld! Je hebt wel kennis nodig van ontwerpprogramma’s en je moet weten hoe je een ontwerp aan moet leveren. Vaak staat hier veel over beschreven op de wedstrijden site zelf. Een voorbeeld van zo’n site is ontwerpen-voor-geld.nl

Kan jij overweg met ontwerpprogramma’s?

Weet jij hoe programma’s als Photoshop, Illustrator of Indesign werken? Dan heb je vast al eens iets creatiefs gemaakt. Om bestanden goed aan te kunnen leveren heb je enige ervaring in deze programma’s nodig. Als je deze kennis nog niet bezit is het aan te raden om een cursus te volgen. Misschien ken jij wel iemand in je kennissen kring die ook doet ontwerpen voor geld of in ieder geval kennis heeft van bovenstaande computerprogramma’s.
Ontwerpen voor geld!

Ontwerpen voor geld kan op verschillende manier, je zou het kunnen door door je bijvoorbeeld in te schrijven voor ontwerpwedstrijden. In deze wedstrijden doen verschillende ontwerpers mee, het mooiste ontwerp wordt gekozen en diegene krijgt ervoor betaald. Je kan ook ontwerpen voor ondernemers in jouw buurt die bijvoorbeeld net een nieuw bedrijf hebben gestart en nog een logo nodig hebben, of misschien kan je oom wel goed fotograferen en heeft hij nog een logo nodig? Zo bouw je langzaam een klantenkring op, en als ze tevreden zijn over je werk vertellen zij het weer verder!

Enkele tips voor wedstrijden:
Ontwerpen-voor-geld.nl

Dit werk is dus ideaal te doen vanuit huis, het enige wat je nodig hebt is een computer en design programma’s en natuurlijk creatief inzicht! Bezit jij dit? Dan kan ook jij ontwerpen voor geld!