Geld verdienen met YouTube

Ja je leest het goed; ook jij kan geld verdienen met YouTube! Vind je het leuk om filmpjes te maken? Dan is dit misschien de ideale manier waarmee jij extra kunt bijverdienen. Je hebt wel de discipline nodig om regelmatig een nieuw filmpje te plaatsen, maar deze hoeven zeker geen 10 minuten te duren. Zolang ze maar interessant zijn en bezoekers graag je kanaal bekijken

In het rode kader hierboven zie je een advertentie over een filmpje, wanneer er iemand op klikt verdien je geld!

Hoe werkt het?

Het is eigenlijk heel gemakkelijk! Heb je nog geen eigen YouTube kanaal? Maak eerst een YouTube kanaal aan. Dit kan rechts bovenaan de pagina van YouTube. Je nieuwe kanaal kan je helemaal personaliseren met een foto, banner en zoekwoorden. Upload een aantal filmpjes die je zelf gemaakt heb. Zet in je kanaal de functie “advertenties tonen” aan en vanaf nu zullen er advertenties over je filmpje getoond worden. Deze zijn van Google Adsense. Hoe meer mensen je kanaal bekijken hoe meer mensen op je advertenties zullen klikken en hoe meer je dus verdient!

Hoeveel kun je verdienen?

Dit is dus afhankelijk van het aantal keer dat je filmpje bekeken wordt.Je verdient tussen de € 0,30 en € 4,00 euro per 1000 views (afhankelijk van je onderwerp). Bij elke 70 euro zal Google Adsense uitkeren. Sommige mensen verdienen zeker een miljoen dollar per jaar, maar dit zijn dan wel de echt grote kanalen. Die verwachting is niet reëel maar een paar honderd euro per maand moet met voldoende inzet zeker lukken. Je moet in ieder geval niet te snel opgeven en gewoon doorzetten. Als je een thema kiest waar je zelf affiniteit mee hebt zal je zien dat je het nog leuk vindt ook!

Onderwerp kiezen

Veel filmpjes worden miljoenen keren bekeken. Maar wat is nu een goed onderwerp? Populair zijn beauty filmpjes, dat zijn filmpjes waar uit wordt gelegd hoe je make-up aanbrengt, je haren styled of originele carnavals schmink opbrengt.Wat ook goed werkt zijn filmpjes die viral gaan, iets wat leuk is om op Social Media te delen. Heb je een huisdier wat grappige kunstjes kan? Film ze, zet ze op YouTube en deel het filmpje op Facebook! Zo verdien jij geld met YouTube.

Kijk ook gerust eens op andere Youtube kanalen rond voor inspiratie. De populaire kanalen verdienen heel veel geld. Kijk hoeveel abonnees een kanaal is, aan de hand van het aantal volgers zie je vaak of een kanaal veel bezoekers heeft. Ga gewoon eens surfen op Youtube, schrijf punten op die je sterk vindt aan de concurrentie en pak daar je voordeel mee!

Extra bijverdienen met abbonnees

Het is dus belangrijk dat je filmpjes veel views krijgen. De makkelijkste manier is om te zorgen dat mensen zich abonneren op je kanaal. Jouw abonnees ontvangen namelijk een berichtje wanneer je een nieuwe video hebt geplaatst dus die views heb je al in de pocket. In het filmpje kan je een tekstballonnetje aanzetten, schrijf hierin dat mensen zich moeten abonneren op jouw kanaal omdat je regelmatig nieuwe filmpjes plaatst.

 

Nog enkele tips:

  • Maak de filmpjes niet te lang maar zorg dat ze interessant zijn en leuk om tussendoor te kijken

  • Vraag in het filmpje of de omschrijving of mensen zich willen abonneren op je kanaal

  • Zorg dat je een goede beeldkwaliteit hebt, film liever niet met je telefoon